Συμπτώματα και αποτελέσματα εθισμού σε ηρωίνη

Συμπτώματα και αποτελέσματα εθισμού σε ηρωίνη

Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα της κατάχρησης ηρωίνης;

Η ηρωίνη παράγει ένα φαινόμενο “ελαττώματος” που γρήγορα προκαλεί μια κατάσταση χαλάρωσης και ευφορίας (που σχετίζεται με χημικές αλλαγές στα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου). Όπως και άλλα οπιούχα, η χρήση ηρωίνης εμποδίζει την ικανότητα του εγκεφάλου να αντιλαμβάνεται τον πόνο. Οι χρήστες κατά της ηρωίνης, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν ιστορικό κατάχρησης ναρκωτικών , μπορεί αρχικά να αποκρύψουν σημεία και συμπτώματα της χρήσης ηρωίνης.

Οι αγαπημένοι ή οι συνάδελφοί τους μπορούν να παρατηρήσουν ορισμένα σημάδια χρήσης ηρωίνης, τα οποία είναι ορατά κατά τη διάρκεια και μετά την κατανάλωση ηρωίνης:

Δυσκολία στην αναπνοή
Ξερό στόμα
Περιορισμένοι (μικρές) μαθητές
Αιφνίδιες αλλαγές στη συμπεριφορά ή τις ενέργειες
Αποπροσανατολισμός
Κύκλοι υπερ-εγρήγορσης που ακολούθησαν ξαφνικά απογοητευμένοι
Εμφάνιση Droopy, σαν τα άκρα είναι βαριά

Τα παραπάνω σημάδια δεν είναι μοναδικά για την κατάχρηση ηρωίνης . Τα πιο σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια της κατάχρησης ηρωίνης είναι η κατοχή συσκευών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή, την έγχυση ή την κατανάλωση ηρωίνης:

Βελόνες ή σύριγγες που δεν χρησιμοποιούνται για άλλους ιατρικούς σκοπούς
Καμένα ασημένια κουτάλια
Φύλλα αλουμινίου ή περιτύλιγμα ελαστικών με σημεία καύσης
Λείπει τα κορδόνια (που χρησιμοποιούνται ως γραβάτα για θέσεις ένεσης)
Άχυρα με σημάδια καψίματος
Μικρές πλαστικές σακούλες, με λευκά υπολείμματα σε σκόνη
Αγωγοί νερού ή άλλοι σωλήνες

Τα συμπτώματα συμπεριφοράς της χρήσης ηρωίνης και του εθισμού περιλαμβάνουν:

Ξαπλωμένη ή άλλη παραπλανητική συμπεριφορά
Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια ή το μακρινό οπτικό πεδίο
Σημαντική αύξηση του χρόνου που ξοδεύεται στον ύπνο
Αύξηση της λανθάνουσας, αλλοιωμένης ή ασυνάρτητης ομιλίας
Ξαφνική επιδείνωση των επιδόσεων στο σχολείο ή στην εργασία, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης ή της απώλειας θέσεων εργασίας
Μείωση της προσοχής στην υγιεινή και τη φυσική εμφάνιση
Απώλεια κινήτρων και απάθειας προς μελλοντικούς στόχους
Απόσυρση από τους φίλους και την οικογένεια, αντί να ξοδεύετε χρόνο με νέους φίλους χωρίς φυσική ισοπαλία
Έλλειψη ενδιαφέροντος για τα χόμπι και τις αγαπημένες σας δραστηριότητες
Επαναλαμβανόμενη κλοπή ή δανεισμό χρημάτων από τους αγαπημένους σας, ή ανεξήγητη απουσία τιμαλφών
Εχθρικές συμπεριφορές προς τους αγαπημένους τους, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας τους για απόσυρση ή σπασμένες δεσμεύσεις
Τακτικές παρατηρήσεις που υποδηλώνουν μείωση της αυτοεκτίμησης ή επιδείνωση της εικόνας του σώματος
Φοράτε μακριά παντελόνια ή μακριά μανίκια για να κρύψετε τα σημάδια της βελόνας, ακόμη και σε πολύ ζεστό καιρό

Οι χρήστες δημιουργούν ανοχή στην ηρωίνη, με αποτέλεσμα την αύξηση της συχνότητας και της ποσότητας κατανάλωσης ηρωίνης. Με αυξανόμενη ανοχή, εμφανίζονται πιο οριστικά φυσικά συμπτώματα κατάχρησης ηρωίνης και εθισμού:

Απώλεια βάρους
Λοιμώξεις ή αποστήματα στο σημείο της ένεσης
Για τις γυναίκες, απώλεια του εμμηνορροϊκού κύκλου (αμηνόρροια)
Κοψίματα, μώλωπες ή κηλίδες από τη συλλογή του δέρματος

Ποια είναι τα συμπτώματα της απόσυρσης από ηρωίνη;

Οι τοξικομανείς και οι τοξικομανείς αισθάνονται υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το φάρμακο τόσο λόγω των επιδράσεων ανακούφισης του πόνου όσο και λόγω του φόβου των συμπτωμάτων που μπορεί να βιώσουν αν σταματήσουν. Τα συμπτώματα απόσυρσης από την ηρωίνη μπορούν να αρχίσουν μερικές ώρες έως μία ημέρα μετά τη διακοπή της χρήσης του φαρμάκου. Τα συμπτώματα απόσυρσης μπορούν να περιλαμβάνουν:

Έντονη πόθο για την ηρωίνη
Κακή εφίδρωση (δεν εξηγείται από το περιβάλλον ή τη σωματική δραστηριότητα)
Σοβαροί μύες των μυών και των οστών
Ναυτία και έμετος
Αίσθημα βαρύτητας
Έντονη κράμπες στα άκρα, με αποτέλεσμα “κλοτσιές”
Κλαίων
Αυπνία
Κρύοι ιδρώτες
Κρυάδα
Τρέχουσα μύτη
Διάρροια
Πυρετός

Κάποιος που αντιμετωπίζει συμπτώματα στέρησης μετά από μακροχρόνια εξάρτηση από την ηρωίνη κινδυνεύει από σοβαρές ιατρικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου όταν υπάρχουν άλλες ιατρικές παθήσεις.
Ποιες είναι οι παρενέργειες της εξάρτησης από την ηρωίνη;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την κατάχρηση ηρωίνης και τον εθισμό ποικίλουν καθώς η ασθένεια εξελίσσεται. Άλλη χημική εξάρτηση μπορεί να επηρεάσει την παρουσίαση των επιπλοκών και των παρενεργειών της χρήσης ηρωίνης.

Μετά την κατανάλωση ηρωίνης, ο χρήστης βιώνει μια «βιασύνη» που συνήθως συνοδεύεται από ένα ζεστό ξέπλυμα του δέρματος, ξηροστομία και ένα βαρύ συναίσθημα στα άκρα. Δεδομένης της πρόκλησης της ακριβούς βαθμονόμησης της δόσης ενός τόσο ισχυρού ναρκωτικού, αυτή η αρχική βιασύνη μπορεί συχνά να ακολουθείται από ναυτία, έμετο και σοβαρό κνησμό.

Οι βραχυπρόθεσμες φυσικές παρενέργειες της χρήσης ηρωίνης περιλαμβάνουν:

Χαμηλή αναπνοή (ρηχή αναπνοή)
Σκονισμένη ψυχική λειτουργία
Μειωμένος πόνος από φυσικές καταστάσεις ή συναισθηματικές προκλήσεις
Ανεξέλεγκτα συναισθήματα κνησμού που οδηγούν σε καταναγκαστική γρατζουνιά ή παραλαβή στο δέρμα (φαγούρα στο αίμα)

Η κατάχρηση ηρωίνης και η εξάρτηση προκαλούν σοβαρές παρενέργειες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν άμεσα ή έμμεσα σε θάνατο:

Καρδιακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης της καρδιάς και των βαλβίδων
Οι μολυσματικές ασθένειες που διαδίδονται με κοινές βελόνες (HIV και ηπατίτιδα Β και C)
Χρόνια πνευμονία ή άλλες πνευμονικές ασθένειες
Θρόμβοι αίματος ή θάνατος ιστού που προέρχονται από καταρρεσμένες φλέβες ή ακαθαρσίες
Βακτηριακές λοιμώξεις
Ηπατική νόσος
Αρθρίτιδα και άλλα ρευματολογικά προβλήματα
Κατασχέσεις

Επειδή οι τοξικομανείς της ηρωίνης δεν γνωρίζουν τι μπορεί να είναι η δύναμη της ηρωίνης που αγοράζεται στο δρόμο ή με τι μπορεί να αναμιχθεί, διατρέχουν κίνδυνο υπερβολικής δόσης ή θανάτου. Μελέτες δείχνουν ότι μετά από πέντε χρόνια χρήσης ο μέσος όρος χρήσης ηρωίνης έχει ενενήντα τοις εκατό πιθανότητες να έχει προσβληθεί από ηπατίτιδα C. Ένας άνθρωπος που εγχέει ηρωίνη είναι επίσης σε υψηλό κίνδυνο για τη μετάδοση του ιού HIV και άλλων ασθενειών από το να μοιράζονται μη αποστειρωμένες βελόνες.

Η κατάχρηση ηρωίνης και ο εθισμός είναι εξαιρετικά σοβαρές ιατρικές ασθένειες. Απαιτούνται προσοχή από ειδικούς χημικής εξάρτησης με εμπειρία στην αποτοξίνωση και την απόσυρση των οπιούχων. Παρακαλώ σημειώστε:

Η περιορισμένη χρήση της μακροχρόνιας χρήσης ηρωίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ιατρικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου.
Η αποτοξίνωση της ηρωίνης δεν θα πρέπει να επιχειρείται στο σπίτι ή χωρίς την επίβλεψη από εξουσιοδοτημένο ιατρό ο οποίος θεραπεύει τακτικά τους ασθενείς για την εξάρτηση από την ηρωίνη και την απόσυρση.
Αν εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να έχετε υπερβολική δόση ηρωίνης ή άλλα συμπτώματα στέρησης οπιοειδών, καλέστε 911 για βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Τι προκαλεί τον εθισμό και την εξάρτηση από την ηρωίνη;

Ο εθισμός της ηρωίνης χαρακτηρίζεται από την καταναγκαστική αναζήτηση και χρήση φαρμάκων και από τις νευροχημικές και μοριακές μεταβολές στον εγκέφαλο. Η ηρωίνη είναι κατασκευασμένη από μορφίνη, μια φυσική ουσία που λαμβάνεται από φυτά παπαρούνας οπιού. Ενώ ορισμένα οπιούχα μπορούν να συνταγογραφηθούν νόμιμα για να θεραπεύσουν έντονο πόνο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ταξινομεί την ηρωίνη ως ναρκωτικό του Προγράμματος Ι χωρίς νόμιμη χρήση. Η κατανόηση των ιδιαιτέρως εθιστικών ιδιοτήτων της ηρωίνης ενισχύεται από τη συνειδητοποίηση των τύπων ηρωίνης και των μεθόδων κατανάλωσης.

Η ηρωίνη εμφανίζεται συνήθως ως λευκή ή καστανή σκόνη. Μεγαλύτερα μπλοκ ηρωίνης μπορεί επίσης να εμφανίζονται ως μια μαύρη κολλώδης ουσία που ονομάζεται μαύρη ηρωίνη πίσσας. Η ηρωίνη μπορεί να έχει ευρέως διαφορετικά επίπεδα αντοχής και καθαρότητας, τα οποία έχουν σημαντική επίδραση στα συμπτώματα και τις παρενέργειες που θα έχει ένας χρήστης.

Η ηρωίνη που αποκτάται στο δρόμο κόβεται ή αναμειγνύεται με άλλα φάρμακα ή με λευκές ουσίες όπως ζάχαρη, άμυλο ή γάλα σε σκόνη. Η οδός ηρωίνη είναι επίσης γνωστό ότι αναμιγνύεται με στρυχνίνη ή άλλα δηλητήρια που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του χρήστη του ναρκωτικού.

Οι καταχραστές συνήθως αναφέρουν ότι αισθάνονται ένα κύμα ευχάριστης αίσθησης, που τυπικά αναφέρεται ως βιασύνη. Η ένταση μιας βιασύνης εξαρτάται από το πόσο φάρμακο λαμβάνεται και πόσο γρήγορα το φάρμακο εισέρχεται στον εγκέφαλο. Η ηρωίνη είναι ιδιαίτερα εθιστική επειδή εισέρχεται στον εγκέφαλο τόσο γρήγορα. Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους ένας χρήστης μπορεί να καταναλώνει ηρωίνη:

Ενδοφλέβια: άμεση ένεση σε φλέβα χρησιμοποιώντας βελόνα
Κάπνισμα: εισπνοή από το στόμα μέσω σωλήνα
Χορεύοντας: εισπνοή κατευθείαν μέσω της μύτης, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας ένα άχυρο

Η έγχυση παρέχει την ταχύτερη βιασύνη και τη μεγαλύτερη ένταση του φαρμάκου, συνήθως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Όταν η ηρωίνη σκουριάζει ή καπνίζει, τα αποτελέσματα συνήθως γίνονται αισθητά μέσα σε δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Λίγο μετά την ένεση (ή εισπνοή), η ηρωίνη διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Στον εγκέφαλο, η ηρωίνη μετατρέπεται σε μορφίνη και συνδέεται ταχέως με υποδοχείς οπιοειδών.

Καλέστε μας σήμερα ή μάθετε περισσότερα σχετικά με τη θεραπεία κατάχρησης ηρωίνης .