Σημάδια και συμπτώματα εξάρτησης από τον τζόγο

Σημάδια και συμπτώματα εξάρτησης από τον τζόγο

Συμπτώματα, αιτίες και αποτελέσματα

Το τυχερό παιχνίδι είναι ένας από τα πιο ύπουλους ανθρώπινους κινδύνους, καθώς παρουσιάζει την ψευδαίσθηση των εύκολων χρημάτων, αλλά μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή. Οι πιθανότητες δεν είναι ποτέ υπέρ σας είτε πρόκειται για πόκερ, blackjack ή οτιδήποτε άλλο. Ο τυχερός είναι ένας επιτυχημένος κλάδος επειδή το σπίτι πάντα κερδίζει. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα συμπτώματα, τις αιτίες και τα αποτελέσματα του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια ή αλλιώς τζόγο.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τοξικομανίας;

Το παιχνίδι είναι μια διαφορετική δραστηριότητα, έτσι υπάρχουν και διαφορετικοί τύποι εθισμού στα τυχερά παιχνίδια. Δεν είναι πάντα προφανές όταν κάποιος είναι εθισμένος στο παιχνίδι. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η πράξη του παιχνιδιού δεν περιορίζεται μόνο σε μηχανές τυχερών παιχνιδιών, κάρτες και καζίνο. Η αγορά ενός λαχείου, η είσοδος σε μια κλήρωση ή η πραγματοποίηση ενός στοιχήματος με έναν φίλο είναι επίσης μορφές τυχερών παιχνιδιών.

Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια μπορεί να συμβεί όταν ένα άτομο αισθάνεται ότι βρίσκεται σε οικονομική καταστροφή και μπορεί μόνο να λύσει τα προβλήματά του παίζοντας τα λίγα που έχουν σε μια προσπάθεια να πάρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Δυστυχώς, αυτό σχεδόν πάντα οδηγεί σε έναν κύκλο στον οποίο ο τζογαδόρος αισθάνεται ότι πρέπει να κερδίσει πίσω τις απώλειες τους, και ο κύκλος συνεχίζεται έως ότου το άτομο αναγκάζεται να αναζητήσει αποκατάσταση για να σπάσει τη συνήθεια.

Ένας άλλος τύπος εθισμού στα τυχερά παιχνίδια προκύπτει όταν ένας παίκτης παίζει τα παιχνίδια και κάνει επικίνδυνα στοιχήματα για να βιώσει το συναισθηματικό υψηλό που συνδέεται με τους τεράστιους κινδύνους που μερικές φορές αποδίδουν. Και στις δύο περιπτώσεις, το άτομο που επηρεάζεται από αυτόν τον εθισμό πρέπει να έχει την επιθυμία να σταματήσει τη συμπεριφορά, όχι μόνο για να ευχαριστήσει την οικογένεια και τους φίλους. Εάν εσείς ή το αγαπημένο σας επιθυμείτε να σταματήσετε να παίζετε τυχερά παιχνίδια αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, καλέστε την ανοιχτή γραμμή μας για τους πόρους που απαιτούνται για την έναρξη της διαδικασίας ανάκτησης.

Τι προκαλεί εθισμό στο παιχνίδι;

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένης της απελπισίας για χρήματα, της επιθυμίας να ζήσουν συγκινήσεις και υψηλές αποδόσεις, την κοινωνική κατάσταση που συνδέεται με την επιτυχία ενός παίκτη και την ψυχαγωγική ατμόσφαιρα της επικρατούσας σκηνής παιχνιδιού. Δυστυχώς, μια φορά ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια παίρνει τη λαβή, η σπάσιμο του κύκλου είναι δύσκολη. Οι σοβαρές εξάρσεις μπορούν να συγκρατηθούν όταν κάποιος αισθάνεται απελπισμένος οικονομικά και θέλει να κάνει πίσω αυτά που έχουν χάσει. Μόλις το πρόσωπο τελικά κερδίσει, ενώ μπορεί να καταλήξει να συγκεντρώνει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων από αυτή τη νίκη, είναι σπάνια αρκετό να καλύψει αυτό που έχει ήδη χαθεί. Οι περισσότεροι παίκτες ποτέ δεν έρχονται κοντά στο σπάσιμο ακόμη.

Ποια είναι τα σημάδια ενός προβλήματος τζόγου;

Τα σημάδια ενός προβλήματος παιχνιδιού είναι συχνά τα ίδια με τα σημάδια άλλων εθισμών. Τα κοινά σημεία εθισμού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  • Νιώθοντας την ανάγκη να είναι μυστικοπαθείς σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια
  • Έχει πρόβλημα με τον έλεγχο των συνήθων τυχερών παιχνιδιών
  • Τυχερά παιχνίδια όταν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά
  • Οι φίλοι και η οικογένειά σας εκφράζουν την ανησυχία σας για τον τζόγο σας

Φυσικά, όπως και με οποιονδήποτε άλλο εθισμό, το σημάδι σφραγίδας ενός προβλήματος παιχνιδιού είναι ότι αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε. Εάν νιώθετε ότι πρέπει να δοκιμάσετε μόνο μία φορά ή εάν αισθάνεστε άγχος όταν σκέφτεστε να σταματήσετε, είναι πολύ πιθανό ότι υποφέρετε από εθισμό στα τυχερά παιχνίδια. Αν νομίζετε ότι εσείς ή ο αγαπημένος σας μπορεί να πάσχετε από εθισμό στα τυχερά παιχνίδια, καλέστε μας για να μιλήσετε για τα σημάδια ενός εθισμού στα τυχερά παιχνίδια και για την προσωπική σας κατάσταση.

Συναισθηματικά συμπτώματα υπερβολικού τυχερού παιχνιδιού

Ο υπερβολικός τζόγος συχνά προκαλεί πληθώρα συναισθηματικών συμπτωμάτων, όπως άγχος , κατάθλιψη και ακόμη και αυτοκτονικές σκέψεις και τάσεις. Σε ακραίες καταστάσεις, αυτές οι σκέψεις μπορεί να οδηγήσουν έναν παίκτη να κάνει μια προσπάθεια να τερματίσει τη ζωή του. Η απώλεια όλων των παιγνίων είναι καταστροφική και αφήνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται εντελώς απελπισμένοι.

Φυσικά συμπτώματα υπερβολικού τυχερού παιχνιδιού

Επειδή τα τυχερά παιχνίδια μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη, άγχος και αυτοτραυματικές τάσεις, πρέπει να παρακολουθούνται διάφορα φυσικά συμπτώματα. Η κατάθλιψη και το άγχος οδηγούν μερικές φορές σε στέρηση ύπνου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χλωμό δέρμα, αύξηση βάρους ή απώλεια βάρους, ακμή και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
Βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ενός εθισμού στα τυχερά παιχνίδια

Ο τζόγος συνδέεται με πολλά πρόσθετα αποτελέσματα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια συχνά έχει ως αποτέλεσμα και άλλους εθισμούς που λειτουργούν ως μηχανισμοί αντιμετώπισης για τους ανθρώπους που τονίζουν η δραστηριότητα. Πολλοί παίκτες στρέφονται στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και άλλες δραστηριότητες για να ανακουφίσουν το άγχος που προκαλείται από τον τρόπο ζωής των τυχερών παιχνιδιών. Ακόμα κι αν ένας παίκτης ποτέ δεν βιώνει οικονομική καταστροφή ως αποτέλεσμα του τρόπου ζωής, μπορεί να αγωνιστεί με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ για το υπόλοιπο της ζωής μετά από την αυτοθεραπεία για να αντιμετωπίσει το άγχος. Επίσης, οι σχέσεις συχνά καταστρέφονται μόνιμα ως αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Υπάρχει δοκιμή ή αυτο-αξιολόγηση που μπορώ να κάνω;

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα με τυχερά παιχνίδια, ρωτήστε τον εαυτό σας αν θα ήταν εντάξει αν σταματήσατε να παίζετε τώρα. Εάν αισθάνεστε ανήσυχοι ή αν δεν πρέπει να σταματήσετε ακόμα, πιθανότατα πάσχετε από τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, εάν δεν είστε σίγουροι, καλέστε την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή μας οποιαδήποτε στιγμή για να μιλήσετε με κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε αν έχετε πρόβλημα ή όχι και χρειάζεστε βοήθεια για να ανακάμψετε.
Φάρμακα: Υπάρχουν επιλογές φαρμάκων για διαταραχές παιχνιδιού;

Παρόλο που ο τζόγος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα με φαρμακευτική αγωγή, είναι δυνατόν να ανακουφίσει το άγχος και την κατάθλιψη που προκύπτουν από τα τυχερά παιχνίδια και συχνά οδηγούν σε αυτό στην πρώτη θέση. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις επιλογές φαρμάκων και τη θεραπεία για τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια.
Φάρμακα: Πιθανές επιλογές

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος τζόγου με φάρμακα είναι η συνταγογράφηση φαρμάκων κατά του άγχους και των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Το αίσθημα κατάθλιψης και αγωνίας συχνά επιδεινώνει τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια, οπότε η αντιμετώπιση αυτών των διαταραχών μπορεί να διευκολύνει τη διάσπαση του κύκλου και την επιστροφή σε μια κανονική ζωή.
Παρενέργειες φαρμάκων

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε φάρμακο, ορισμένες παρενέργειες σχετίζονται με αντικαταθλιπτικά και φάρμακα κατά του άγχους. Ορισμένα από αυτά τα φάρμακα μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε χειρότερα πριν αισθανθείτε καλύτερα. Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις παρενέργειες διαφόρων φαρμάκων κατάθλιψης και άγχους, συμβουλευτείτε τον ψυχίατρό σας ή καλέστε την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή μας για συμβουλές. Θυμηθείτε, δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσετε να κάνετε αυτοθεραπεία για άγχος ή κατάθλιψη. Αυτές οι διαταραχές είναι σοβαρές και η αυτοθεραπεία μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Αντικαταθλιπτική τοξικομανία, εξάρτηση και απόσυρση σε παίκτες

Αν και τα φάρμακα κατά του άγχους και κατάθλιψης είναι συχνά εξαιρετικά επιτυχημένοι βοηθοί στην πορεία προς την αποκατάσταση, είναι πιθανό να γίνουν εθισμένοι σε αυτά τα φάρμακα επίσης. Για το λόγο αυτό, είναι συχνά μια καλή ιδέα να εγγραφείτε σε κέντρο θεραπείας εσωτερικών ασθενών ενώ αναρρώνετε από τον εθισμό σας, έτσι ώστε μια εκπαιδευμένη ομάδα επαγγελματιών να μπορεί να σας παρακολουθεί για συμπτώματα εξάρτησης και απόσυρσης που σχετίζονται με τα φάρμακά σας.

Φάρμακα Υπερδοσολογία

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που σχετίζονται με τα φάρμακα είναι ότι πολλά από αυτά παρέχουν υψηλό αν πάρετε περισσότερο από το καθορισμένο ποσό. Πολλοί παίκτες ψάχνουν για αυτό το υψηλό, έτσι η χρήση ναρκωτικών συνταγών είναι αχαλίνωτη μεταξύ των παικτών που βρίσκονται στη διαδικασία της ανάκαμψης και αισθάνονται την ανάγκη να πάρει ότι υψηλό από κάτι άλλο. Η υπερδοσολογία είναι ένας από τους πολλούς κινδύνους που συνδέονται με την κατάχρηση ουσιών και είναι ένας από τους λόγους που τα κέντρα θεραπείας εσωτερικών ασθενών συνιστώνται πάντα για όσους αναρρώνουν από τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια.

Κατάθλιψη και τυχερά παιχνίδια

Επειδή ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια συσχετίζεται συχνά με την κατάθλιψη, προσέξτε για τα σημάδια ότι είστε, ή το αγαπημένο σας πρόσωπο, που πάσχετε από αυτή την εξασθενητική διαταραχή. Η λήθαργος, η κόπωση, η αλλαγή στην όρεξη και η δυστυχία είναι αρκετά συμπτώματα από πολλά που κάποιος πάσχει από κατάθλιψη. Η κατάθλιψη συχνά δεν είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί εύκολα. Αν υποψιάζεστε ότι εσείς ή ο αγαπημένος σας πάσχετε από κατάθλιψη.

Διπλή διάγνωση: Κατάχρηση ουσιών και τυχερά παιχνίδια

Μια διπλή διάγνωση σημαίνει ότι κάποιος που πάσχει από εθισμό σε ουσίες ή τυχερά παιχνίδια διαγιγνώσκεται με τον εθισμό μαζί με μια ψυχική διαταραχή . Απαιτείται διπλή θεραπεία διάγνωσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δύο θεμάτων .

Λήψη βοήθειας για την έξοδο από το τζόγο

Η διακοπή του παιχνιδιού δεν είναι εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει με τη βοήθεια μιας σταθερής ομάδας υποστήριξης και ενός προγράμματος θεραπείας. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσετε την πορεία της ανάκαμψης χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών που βοήθησαν τους ανθρώπους στη διαδικασία πριν. Οι υποστηρικτικοί φίλοι και η οικογένεια είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη ανάκαμψη, αλλά ίσως δεν ξέρουν πώς να σας βοηθήσουν καλύτερα. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λήψης βοήθειας για έξοδο από το τζόγο, καλέστε την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή μας.